Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sredstva za unapređenje proizvodnje
  • 03.12.2016. 09:00

Evroprogres pomaže stočarima u Srbiji

Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće dva projekta poljoprivrednih udruženja iz Novog Pazara novčanim iznosom u visini 75.000 evra.

Foto: bigstockphoto.com/cylonphoto
  • 2.077
  • 301
  • 0

Posredstvom programa Evropski progres, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće dva projekta poljoprivrednih udruženja iz Novog Pazara. Podrška podrazumeva obezbeđivanje novčanog iznosa u visini 75.000 evra. Projekti imaju za cilj unpređenje proizvodnje i konkuretnosti na tržištu.

Skoro 40.000 evra za opremu za preradu mleka

Udruženje poljoprivrednih proizvođača "Pešter food" dobilo je 39.700 evra za investicije u opremu za preradu mleka. Primena ove opreme ojačaće asortiman proizvoda koji je u ponudi. Udruženje "Pešter food" koje broji 15 članova sufinansiraće projekat s 4.400 evra.

Sredstva i za mehanizaciju

Drugom udruženju poljoprvrednih proizvođača odobren je iznos u vrednosti 36.005 evra koje će ono upotrebiti za realizaciju projekta nabavke poljoprivedne mehnaizacije za proizvodnju stočne hrane. Plan je da projekat unapredi proizvodne kapacitete proizvođača tog udruženja kojih ima 1.104 člana. Udruženje će za realizaciju tog projekta izdvojiti 9.284 evra.

Razvojni programi Evropski progres podržali su projekte pet poljoprivrednih udruženja i dve poljoprivredne zadruge na teritoriji jugositočne i jugozapadne Srbije s ukupno 207.961 evra, preneo je radiostoplus.

Foto: bigstockphoto.com/cylonphoto


Tagovi

Evropski progres Evospka unija Vlada Švajcarske Pešter food Udruženje proizvođača


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.