Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 17.06.2020. 10:30
  • Grad Beograd

Grad Beograd: Konkurs za podsticaje u poljoprivredi - najviše sredstva za mehanizaciju

Najviše podsticajnih sredstava opredeljeno je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina u iznosu od 113.510.000 dinara, kao i za mere protivgradne zaštite u iznosu od 40 miliona dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: JumpStory
  • 381
  • 18
  • 0

Grad Beograd raspisao je konkurs za podsticaje u poljoprivredi u vrednosti od 193.510.000 dinara. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je budžet Grada Beograda smanjen za oko 20 milijardi dinara zbog posledica epidemije virusa korona, ali da Grad nije želeo da smanjuje sredstva namenjena konkursu za poljoprivrednike jer je proizvodnja zdrave hrane za Beograd posebno važna, istaknuo je na zvaninčnom sajtu Grada.

Umanjena sredstva pokrajinskog budžeta namenjena poljoprivredi

Vesić je i podsetio da Grad Beograd ima preko 270.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je oko 250.000 obradivo, kao i da na teritoriji 17 gradskih opština postoji više od 30.000 poljoprivrednih gazdinstava

Najviše sredstava opredeljeno za nabavku traktora

Podsticajna sredstva dodeljuju se u oblasti mehanizacije, stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva. 

"Najviše podsticajnih sredstava opredeljeno je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina u iznosu od 113.510.000 dinara, kao i za mere protivgradne zaštite u iznosu od 40 miliona dinara", rekao je Vesić.

U Srbiji tek svaki peti traktor - nov?

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Rok za dostavljanje prijava po javnom pozivu je 30. jun 2020. godine.

Vesić je precizirao da mere podsticaja za poljoprivrednike, koje daje Grad Beograd, predstavljaju dodatne mere u odnosu na podsticaje koje Ministarstvo poljoprivrede daje poljoprivrednicima. 


Tagovi

Grad Beograd Subvencije Konkurs Poljoprivreda Beograda Nabavka traktora Goran Vesić Nabavka priključnih mašina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta