Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 03.02.2021. 12:00

Grad Beograd sa 180 miliona dinara podstiče poljoprivredu

Najavljena su četiri javna poziva koja se tiču podsticaja za poljoprivredu Grada Beograda.

Foto: Beta/Dragan Gojić
  • 293
  • 59
  • 0

Za mesec dana Grad Beograd i sekretarijat za privredu raspisaće podsticaje za poljoprivredu. Ove godine iz budžeta Grada opredelili smo 180.000.000 dinara za te namene, rekao je sekretar za privredu Milinko Veličković prilikom posete poljoprivrednim gazdinstvima u Drenu u Obrenovcu.

Naglasio je koliko je poljoprivreda važna za Grad Beograd.

"Grad Beograd se prostire na 350.000 hektara, od toga je 270.000 hektara poljoprivrednog zemljište, a obrađuje se 250.000 hektara. To nam daje za obavezu da vodimo računa o poljoprivredi, zato subvencije iz godine u godinu rastu", rekao je Veličković.

Najavljeno su četiri javna poziva koja se tiču podsticaja za poljoprivredu.

"Podsticaji se odnose na nabavku traktora, poljoprivrednih priključnih mašina za povrtarstvo, ratarstvo, pčelarstvo i ratarstvo."

Miloš Stanojević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac je podsetio da je zahvaljujući Gradu Beogradu i sekretarijatu za privredu prošle godine nabavljeno pet novih traktora i 21-na poljoprivredna priključna mašina.

Obrenovac: Besplatno poljoprivredno osiguranje za proizvođače

Kako smo ranije pisali, poljoprivrednici sa teritorije obrenovačke opštine koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo mogu da se prijave za besplatno poljoprivredno osiguranje. Zainteresovani mogu da podnesu prijavu u Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac.

"Nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom "Dunav osiguranje" došla je na red prijava naših poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom pšenice i kukuruza", rekao je ranije zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac.


Tagovi

Subvencije Podsticaji u pšoljoprivredi Grad Beograd Milop Stanojević Milinko Veličković


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...