Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ABD Grant šema
  • 10.06.2019. 13:30

Grant "težak" 90.000 evra za tradicionalne proizvode i ruralni turizam

Grant šema ima za cilj razvoj održivih poslovnih modela u strukturno slabim pograničnim regionima kroz poboljšanje proizvodnje, prerade i marketinga tradicionalnih proizvoda, šumskih plodova, kulinarske tradicije i ruralnog turizma.

Foto: Verica Matić
  • 202
  • 10
  • 0

Objavljen je javni poziv u okviru ABD Grant šeme za podnošenje predloga projekata za podršku razvoja lanaca vrednosti tradicionalnih proizvoda i ruralnog turizma za korisnike iz prekograničnih regiona Drina-Tara, Drina-Sava i Krš.

Grant šema ima za cilj razvoj održivih poslovnih modela u strukturno slabim pograničnim regionima kroz poboljšanje proizvodnje, prerade i marketinga tradicionalnih proizvoda (što uključuje poljoprivredne i prehrambene proizvode životinjskog i biljnog porijekla kao što su žitarice, povrće, voće, meso i mesni proizvodi, jaja, mleko i mlečni proizvodi, lekovite biljke, itd.), šumskih plodova, kulinarske tradicije i ruralnog turizma.

Maksimalni iznos granta 10.000 evra

Poziv je objavila stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta "Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi (SEDRA)". 

Opšti cilj ABD Grant šeme je doprinos diversifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope, kroz jačanje odabranih lanaca vrednosti u specifičnim prekograničnim regionima.

Ukupna vrednost projekta procenjuje se na 90.000 evra, a mogu se prijaviti individualni proizvođači, ali i partnerstva (lokalna ili prekogranična). Minimalni iznos granta je 1.000 evra, a maksimalni 10.000 evra. 

Vrednost bespovratnih sredstava za svakog korisnika može iznositi do 60% ukupnih prihvatljivih troškova, a preostali iznos mora finansirati korisnik ili iz drugih izvora. 

Više detalja potražite OVDE

Uključeno 11 opština iz Srbije 

Javni poziv je otvoren za predstavnike privatnog, civilnog i javnog sektora iz sljedećih zemalja i opština u prekograničnim regionima:

Prekogranični region "Drina-Tara" (zemlje i opštine):

Srbija: Ljubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina i Užice;

Bosna i Hercegovina: Višegrad, Rudo, Goražde, Srebrenica, Bratunac i Milići;

Crna Gora: Bijelo Polje i Pljevlja;

Prekogranični region "Drina-Sava" (zemlje i opštine):

Srbija: Sremska Mitrovica, Šid, Bogatić, Loznica i Šabac;

Bosna i Hercegovina: Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Brčko Distrikt i Donji Zabari;

Koncept projekta zajedno sa neophodnom dokumentacijom treba dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: [email protected]

Rok za podnošenje projektnih predloga je 19.08.2019.


Tagovi

Grant Ruralni turizam Opštine ABD grant šema Tradicionalni proizvodi


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.