• Nabavka mehanizacije
  • 19.12.2017. 12:15

IPARD konkurs ove nedelje?

Poljoprivrednici koji prođu na Konkursu i kupe traktor ili drugu mehanizaciju, imaće povraćaj oko 60 odsto, bez PDV.

Foto: georgec / Flickr
  • 5.776
  • 291
  • 0

IPARD konkurs namenjen za nabavku traktora i druge mehanizacije biće raspisan ove nedelje, rekao je za Novosti Žarko Radat, direktor Uprave za agrarna plaćanja. Na raspolaganju će biti 8,3 miliona evra iz fondova EU i budžeta Srbije.

Poljoprivrednici koji prođu na Konkursu i kupe traktor ili drugu mehanizaciju, imaće povraćaj oko 60 odsto, bez PDV.

"Poljoprivrednici će moći da nabave samo jedan traktor za vreme trajanja čitavog IPARD programa u periodu od 2014. do 2020. godine, a snaga traktora, čija se nabavka subvencioniše iz tog Fonda, zavisiće od sektora ulaganja i obima proizvodnje", rekao je Radat.

Šta je potrebno za IPARD?

Bodovanje odlučuje ko prolazi

Dodao je da minimalna vrednost povraćaja novca iznosi 5.000 evra, a maksimalan iznos, za određene investicije ide i do milion evra.

Poljoprivrednici će biti rangirani, na osnovu bodova, koji se dodeljuju za svaku stavku. U slučaju da više njih ima isti broj bodova, prednost će imati oni koji su zahtev podneli ranije.

Drugi konkurs u martu

Drugi konkurs planiran je za mart sledeće godine, a poljoprivrednici će moći da se prijave za novac potreban za nabavku opreme za preradne kapacitete i za marketing. U ove svrhe izdvojeno je 11,7 miliona evra.

Foto: georgec / Flickr


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

IPARD Žarko Radat Traktor Mehanizacija Konkurs


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

I kako to običaj nalaže - vasilica na mali Božić! :)