Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarne nepogode
  • 01.08.2015. 10:00

Isplata prve tranše pomoći od 50 miliona

Odobrena je isplata prve tranše pomoći lokalnim samoupravama za saniranje štete od elementarnih nepogoda, u iznosu od 49,9 miliona dinara.

  • 65
  • 2
  • 0

Komisija za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda Vlade Srbije odobrila je isplatu prve tranše pomoći lokalnim samoupravama za saniranje štete od elementarnih nepogoda, u iznosu od 49,9 miliona dinara.

Komisija pomaže ostalim lokalnim samoupravama da kompletiraju dokumentaciju i poziva ih da je hitno dostave, kako bi ostatak izdvojenog novca bio što pre isplaćen, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Odobrena sredstava raspodeljena su na ukupno 40 gradova i opština koji su podneli zahteve za dodelu pomoći za ublažavanje posledica štete u poljoprivredi, stambenim objektima i infrastrukturi, izazvane obilnim kišama, snegom, gradom, olujnim vetrom, poplavama i klizištima. Najveći broj zahteva odnosi se na štete pričinjene u prvoj polovini ove godine, u kojima je velika šteta naneta poljoprivrednim kulturama, pre svega malinama.

Sredstva za naknadu štete, u iznosu od oko 200 miliona dinara su obezbeđena u budžetu i Komisija je spremna da odobri isplatu čim ostale lokalne samouprave dostave validnu dokumentaciju, navedeno je u saopštenju.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Pomoć Elementarna nepogoda Maline Poljoprivreda Dokumentacija Štete Grad Sneg Poplave Poljoprivredne kulture

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]