Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 09.04.2019. 17:00
  • Pirotski okrug, Pirot

Iz pirotske kase 55,2 miliona dinara za subvencije poljoprivrednicima

Gradska uprava u Pirotu raspisala je Konkurs za dodelu subvencija u poljoprivredi, a ove godine za te namene će iz pirotske kase biti izdvojeno 55,2 miliona dinara. Najveći deo novca biće namenjen za imovinu na gazdinstvima 42,2 miliona dinara.

Foto: Vedran Stapić
  • 83
  • 2
  • 0

Gradska uprava u Pirotu raspisala je Konkurs za korišćenje subvencija u poljoprivredi, a ove godine za te namene će iz pirotske kase biti izdvojeno 55,2 miliona dinara.
Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Pirota zaduženog za poljoprivredu, Gorana Popovića, koje prenosi Pulsonline.rs, u Fondu za razvoj poljoprivrede je ove godine izdvojeno 58 miliona dinara, od čega je 55,2 miliona namenjeno isplatama subvencija za poljoprivredne proizvođače.

42,2 miliona dinara za uvećanje imovine na gazdinstvima

Popović je istakao da je za subvencije koje se odnose na uvećanje fizičke imovine poljoprivrednih gazdinstva obezbeđeno 42,2 miliona dinara, za upravljanje rizicima ili sufinansiranje osiguranja 4,5 miliona dinara, za veštačko osemenjavanje 3,5 miliona dinara, a iznos subvencije po grlu biće 2.000 dinara. On dodaje da je za sufinansiranje kredita Grad Pirot izdvojio 1,5 milion dinara, za kupovinu opreme za preradu mleka i mesa na gazdinstvima poljoprivrednih proizvođača 3,5 miliona, dok će za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i rurtalnom razvoju gradska uprava dati je 2,8 miliona dinara.

Zaštita geografskog porekla za peglanu kobasicu

Goran Popović je najavio i da je za ovu godinu (2019) planiran završetak zaštite geografskog porekla pirotske peglane kobasice, dodavši da će značajan novac biti izdvojen za opremanje malih radionica gde će se taj brend proizvoditi.


Izvori

Plusonline


Tagovi

Subvencije Podstocaji Pirot Poljoprivreda Goran Popović Fizička imovina Osiguranje Promocija Stočarstvo Peglana kobasica


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]