Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budžet
  • 22.12.2021. 10:00

Iz pokrajinskog budžeta preko 8,3 milijarde dinara za poljoprivredu

Čak 908 miliona dinara otići će za unapređenje biljne proizvodnje, od čega je za animalnu opredeljeno 110 miliona dinara, 25 miliona dinara za pčelarsku proizvodnju, najavio je za sledeću godinu pokrajinski sekretar Čedomir Božić.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 133
  • 37
  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je u Gradskoj kući da će se pred odbornicima lokalne skupštine naći predlog najvećeg budžeta Novog Sada do sada, jer je on projektovan u obimu od preko 35,8 milijardi dinara. Dodao je i da će u 2022. godini Grad Novi Sad raditi na 400 projekata, prenosi RTV.

Ukupan budžet Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu za narednu godinu biće takođe uvećan u odnosu na 2021. godinu i iznosiće preko 8,3 milijarde dinara. Na primer, u godini ma izmaku za poljoprivredu je bilo namenjeno blizu sedam milijardi dinara, piše Dnevnik.

Po usvajanju budžeta AP Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić je u izjavi za ovaj medij naveo da će iz agrarnog budžeta u 2022. godini biti izdvojeno 1,14 milijardi dinara poljoprivrednim gazdinstvima radi unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje.

"Čak 908 miliona dinara otići će za unapređenje biljne proizvodnje, od čega je za animalnu opredeljeno 110 miliona dinara, 25 miliona dinara za pčelarsku proizvodnju, 13 miliona za organsku proizvodnju. Važno je i to što je i za narednu godinu obezbeđeno 200 miliona dinara za mlade koji žele da započnu da se bave poljoprivrednom proizvodnjom", rekao je Božić i dodao da će za preradu će ukupno biti izdvojena 103 miliona dinara, od kojih 96 miliona za preradu voća, povrća, mleka i mesa, kao i za proizvodnju vina i rakije, dok će sedam miliona dinara biti usmereno za mere unapređenja rada malih pivara.

Dogodine će iz agrarne kase biti nastavljeno i finansiranje projekata započetih ove godine, pa je tako 700 miliona dinara opredeljeno za nastavak automatizacije raketnog centra za zaštitu od grada na području Samoša i Bajše. Radiće se i projektno-tehnička dokumentacija za projekat regionalnog vodosnabdevanja "Istočni Srem". Za to je predviđeno 55 miliona dinara, a obuhvaćeno je nekoliko opština: Ruma, Inđija, Stara Pazova, Pećinci i Irig.


Tagovi

Budžet Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Čedomir Božić Miloš Vučević Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...