Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lučani
  • 30.07.2020. 09:00
  • Moravički okrug, Lučani

Izmene programa poljoprivrede Lučana: 2,5 miliona za investicije u fizičku imovinu

Ovakav predlog odluke biće dostavljen nadležnom ministarstvu na odobravanje, a zatim i iznet pred skupštinske odbornike na verifikaciju.

Foto: Julijana El Omari
  • 102
  • 4
  • 0

Opštinsko veće opštine Lučani donelo je odluku o izmenama programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja opštine za tekuću godinu. Kako se navodi na sajtu opštine, program poljoprivrede menja se u delu koji omogućava povećanje sredstava za investicije poljoprivrednika u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

Samim tim se programom smanjuje 500.000 za meru održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta, milion dinara  za ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkuretnosti i milion dinara za nabavku hrane i veterinarskih usluga za umatičena grla.

Lučani ulažu 36 miliona dinara u agrar, najviše kroz nabavku umatičenih grla

Ovakav predlog odluke biće dostavljen nadležnom ministarstvu na odobravanje, a zatim i iznet pred skupštinske odbornike na verifikaciju.

Sredstva i za sanaciju štete od poplava na objektima

U nastavku sednice, Opštinsko veće je donelo niz odobrenja za preusmeravanje javnih sredstava za započete prioritetne aktivnosti i investicije. Aproprijacije su usmerene uglavnom prema sanaciji šteta na objektima koji su pretrpeli štete usled junskih poplava na našoj teritoriji, ističe se dalje na sajtu.

U svom sastavu opština ima dva urbana centra i 33 naselja seoskog tipa. Sela su pretežno razbijenog tipa i stanovništvo je orijentisano ka bavljenju zemljoradnjom. Najveća imigraciona kretanja dogodila su se u periodu Prvog i Drugog srpskog ustanka i u periodu obnove posle Drugog svetskog rata, kada je izgradnja brojnih preduzeća uticala da stanovništvo emigrira u privredne centre.


Tagovi

Lučani Program ruralnog razvoja Prodram poljoprivrede Fizička imovina poljoprivrednih gazdinstava Izmena programa Sanacija štete


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić