Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 10.03.2017. 18:00

Konkurs do kraja sledeće nedelje!

Pravilnici u vezi sa nabavkom specijalizovanih traktora, oni za preradu, opremu i mehanizaciju, kao i oni koji se tiču mladih poljoprivrednika spremni su, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Do kraja sledeće nedelje oni će biti objavljeni, a poljoprivrednici će moći da konkurišu.

Foto: simazoran / Big Stock
  • 4.531
  • 226
  • 0

Pravilnici u vezi sa nabavkom specijalizovanih traktora, oni za preradu, opremu i mehanizaciju, kao i oni koji se tiču mladih poljoprivrednika spremni su, rekao je u Baču ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Kako navodi RTV, do kraja sledeće nedelje oni će biti objavljeni, a poljoprivrednici će moći da konkurišu.

Novi princip konkurisanja

Podsetimo, ovi konkursi trebalo je da budu objavljeni u drugoj polovini februara, o čemu smo pisali ovde. Biće realizovani drugačije nego do sada. Poljoprivrednici će morati da konkurišu predračunima kod Uprave za agrarna plaćanja, nakon čega će saznati da li je njihova investicija prihvaćena ili ne.

Rešavanje problema skupog dizela

Na tribini održanoj u Baču pomenut je i jedan od najvećih problema poljoprivrednika - skupo dizel gorivo. Ukoliko ovaj problem bude rešen, veruje se da će poljoprivrednici lakše finansirati proizvodnju.

"Jako je važno da obezbedimo mogućnost finansiranja i nabavke dizela. Radimo na projektu, koji će biti sveobuhvatan i koji ćemo za narednu godinu da implmentiramo", rekao je Nedimović.

Foto: simazoran / Big Stock


Izvori

RTV


Tagovi

Konkursi Mladi poljoprivrednici Specijalizovani traktori Branislav Nedimović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.