Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvojni fond Vojvodine
  • 15.11.2017. 08:00

Konkurs za kupovinu zemljišta na kredit

Razvojni fond Vojvodine raspisao je konkurs za odobravanje dugoročnih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i za tu namenu opredelio 400 miliona dinara. Pravo na prijavu imaju aktivna poljoprivredna gazdinstva sa teritorije Vojvodine, čiji nosioci nisu stariji od 65 godina.

Foto: Giorgio Crosta / Flickr
  • 2.147
  • 104
  • 0

Razvojni fond Vojvodine (RFV) raspisao je konkurs za odobravanje dugoročnih kredita namenjenih za kupovinu poljoprivrednog zemljišta. Kako prenosi Dnevnik, za to je u ovom fondu obezbeđeno 400 miliona dinara.

Konkurs je otvoren sa ciljem da se poljoprivrednicima, uz kreditiranu kupovinu oranica, stvore povoljniji preduslovi za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.

Ko i kako može da konkuriše?

U tom Fondu kažu da će konkurs biti otvoren dok se ne utroši planirani novac, a pravo da konkurišu za sredstva čiji je raspon od 300 hiljada do 10 miliona dinara imaju aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva, čiji nosioci nisu stariji od 65 godina i investiciju žele da ostvare na teritoriji Vojvodine. Krediti će biti odobravani na period od šest godina sa grejs periodom od godinu dana, dok će se anuiteti obračunavati i plaćati kvartalno, uz obavezno sopstveno učešće u konkursu, čija vrednost treba da bude 20% iznosa investicije.

Kamata 2%-3% godišnje

Kamatna stopa je 2% na godišnjem nivou, ukoliko postoji garancija poslovne banke, s tim da ona može biti i 3% u slučaju da je kredit obezbeđen hipotekom. Treba napomenuti i to da za korisnike kredita sa sedištem gazdinstva u gradovima i opštinama na području Vojvodine, svrstanim u treću i četvrtu grupu razvijenosti, kamatna stopa može biti smanjena za 1%, i na taj način ona može iznositi 1% i 2%.

Foto: Giorgio Crosta / Flickr


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Zemljište Kupovina Razvojini fond Vojvodine Kamata Agroklub Vojvodina Poljoprivreda Krediti Poljoprivredno zemljište


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.