Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 16.03.2023. 09:00

Konkurs za nabavku plastenika i opreme za vojvođanske povrtare

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Foto: Depositphoto/Pixinooo
  • 159
  • 9
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcije i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru u 2023. godini.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke kompletnog plastenika, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje "kap po kap", sistema za prihranu, sistema za zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada. 

Za realizaciju Konkursa za dodelu bespovratnih sredstva za nabavku konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru u 2023. godini predviđen je ukupan iznos od 90 miliona dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Konkurs je namenjen za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, poseduje sertifikat o organskoj proizvodnji, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više  osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije). 

Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Ukupan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi može biti maksimalno 2.100.000 dinara odnosno do 2.310.000 dinara za podnosioce prijava, dok minimalni može biti 60.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvaljivih troškova investicije jednaka ili veća od 100.000 dinara bez PDV-a.

Konkurs je otvoren do 7. aprila.

Detaljnije u vezi sa uslovima konkurisanja možete pogledati u dokumentima ispod teksta i putem ovog linka.


Dokumenti


Tagovi

Plastenici Oprema za plasteničku proizvodnju Konkurs Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...