Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinski fond
  • 06.04.2024. 14:00
  • Vojvodina

Krediti Pokrajinskog fonda: Nabavka stoke, opremanje farmi i pčelarske opreme

Kako navode iz ovog fonda, svi krediti su namenski, a uslovi variraju u zavisnosti od toga za šta se konkuriše.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 130
  • 43
  • 0

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurse kreditne podrške za investiranje u nabavku kvalitetne teleadi i prasadi za tov, priplodnih grla u govedarstvu, ovčvarstvu, kozarstvu i svinjarstvu, pčelinjih rojeva, košnica i opreme u pčelarstvu, kao i za opremanje stočarske farme. Namenjeni su poljoprivrednicima iz Vojvodine, a prijavljivanje traje do 31. oktobra. Krediti će biti odobravani sa kamatom od jedan odsto na godišnjem nivou.

Kako navode iz ovog fonda, svi krediti su namenski, a uslovi variraju u zavisnosti od toga za šta se konkuriše. Pravo da se prijave imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije Vojvodine koja su u aktivnom statusu, kao i fizička i pravna lica sa sedištem u Pokrajina.

Nabavka stoke za tov i priplod

Kreditne linije ostvaruju se za kupovinu kvalitetne teladi i prasadi za tov, kao i za kupovinu kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja.

Fond po obe linije neće odobriti investiciju manju od 300.000 i ne veću od sedam miliona dinara.

Od dokumentacije, između ostalog, potreban su predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja kvalitetne teladi i prasadi, odnosno priplodnih grla. Ukoliko je izdavaoc predračuna registrovano poljoprivredno gazdinstvo, mora da se dostavi fotokopija Potvrde o izvršenom evidentiranju za PDV.

Pčelarenje i opremanje farmi

Pokrajinski Fond nudi i kreditne linije za kupovinu opreme za stočarske farme, kao i kupovinu pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo. 

Na predračunu mora da se navede da je oprema nova. Predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja pčelarske ili opreme za stočarske farme. Ukoliko je izdavaoc predračuna registrovano poljoprivredno gazdinstvo, mora da se dostavi fotokopija Potvrde o izvršenom evidentiranju za PDV.

Fond po obe linije neće odobriti investiciju manju od 300.000 i ne veću od sedam miliona dinara za stočarske farme i tri miliona za nabavku pčelarske opreme.

Prijave do oktobra

Prijave na konkurs podnose se zaključno sa 31. oktobrom ove godine.

Prijavu sa traženom dokumentacijom dostaviti  poštom na adresu: Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, 21108 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16, sa naznakom "Za konkurs - za kreditnu podršku za kupovinu poljoprivrenog zemljišta do 10 hektara u 2024. godini" ili lično na adresu Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad, svakog radnog dana od 09 do 14 časova.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 021/557-451

Detaljnije u vezi sa uslovima ostvarivanja ovih kredita možete saznati na ovom linku


Tagovi

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede Nabavka prasadi i teladi za tov Nabavka priplodnih grla Opremanje stočarskih farmi Nabavka pčelarske opreme Kupovina košnica


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...