Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 15.09.2020. 14:00
  • Jablanički okrug, Leskovac

Leskovac: Najviše se subvencioniše podizanje plastenika

Grad Leskovac je rapisao konkurs za subvencije u poljoprivredi, gde je najviše - 12,2 miliona dinara opredeljeno za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju.

Foto: Gordana Vila
  • 286
  • 12
  • 0

Grad Leskovac raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede. Budžetski fond raspolaže sa ukupno 30 miliona dinara, a maksimalni iznos po korisniku je od 30 do 50 odsto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno od 80.000 do 100.000 dinara po jednom registrovanom poljoprivrednom  gazdinstvu (fizičkom licu).

Kako se navodi u tekstu konkursa, prihvatljivi troškovi odnose se na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva, odnosno za opremu za mužu, hlađenje i čuvanje mleka na farmi, uključujući sve elemente, materijale i instalacije, kao i za mašine i opremu za pripremu stočne hrane, za hranjenje i napajanje životinja (mlinovi i blenderi/mešalice za pripremu stočne hrane; opremu i dozatore za koncentrovanu stočnu hranu; ekstraktori; transporteri; miks prikolice i dozatori za kabastu stočnu hranu; hranilice; pojilice.

Izmene programa poljoprivrede Lučana: 2,5 miliona za investicije u fizičku imovinu

Sredstva su opredeljena i za podizanje, nabavku i opremanje sistema protivgradne zaštite, navodnjavanje, za nabavku mašina za dopunsku obradu zemljišta, za zaštitu bilja i ostalu mehanizaciju potrebnu na poljoprivrednom gazdinstvu.

Za plastenike 12,2 miliona dinara

Takođe, Leskovac ulaže i u podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, kao i u podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju za šta je opredeljeno najviše 12,2 miliona dinara iz budžeta.

Rok za podnošenje zahteva za date mere je do utroška opredeljenih finansijskih sredstava utvrđenih programom Budžetskog fonda odnosno najkasnije do 25. septembra 2020. godine. 

Detalje u vezi sa uslovima konkurisanja za svaku meru posebno možete saznati u tekstu konkursa ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs za subvencije Grad Leskovac Subvencije u poljoprivredi Podizanje plastenika Investicije Plastenička proizvodnja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...