Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fond za razvoj
  • 21.11.2017. 10:15

Ministarstvo privrede: Iskoristite kredit!

Država daje petinu novca bespovratno uz kredite Fonda za razvoj, za mala i srednja preduzeća.

Foto: Free-Photos / Pixabay
  • 1.884
  • 93
  • 0

Mala i srednja preduzeća mogu da iskoriste kredite Fonda za razvoj, uz koje država daje petinu novca bespovratno, do 1. decembra. Od ukupno 600 miliona dinara, koliko je dodeljeno za 130 preduzeća, ostalo je da se utroši još 250 miliona.

Povećanje broja zaposlenih

Gregor Guberinić iz Pružatovaca iskoristio je ovu priliku za svoje preduzeće, koje na tradicionalan način proizvodi mast i čvarke. Zapošljava oko 40 radnika, a investirao je u dodatnu opremu i hladnjaču, kako bi povećao broj radnika i započeo izvoz u Australiju.

"Proizvodnjom ne možemo da zadovoljimo tražnju, pa nam ovaj kredit od 12,5 miliona dinara, od čega je 20 odsto bespovratnih sredstava, mnogo znači u daljem razvoju kompanije", rekao je za RTS Guberinić.

Backović: Kredit za dobre klijente

Novac nije do kraja utrošen, jer su kriterijumi veoma strogi, kažu u Fondu za razvoj. To je najtraženija i najbolja kreditna linija. Rok otplate kreditnog dela je do 10 godina, uz godinu dana mirovanja, a kamata se kreće od jedan i po do tri odsto godišnje.

"Ova linija je namenjena je dobrim klijentima, koji se bave proizvodnom delatnošću i imaju veliki broj zaposlenih radnika i koji planiraju novo zapošljavanje", ističe Slađana Backović, direktorka Fonda za razvoj.

Foto: Free-Photos / Pixabay


Izvori

RTS


Tagovi

Slađana Backović Gregor Guberinić Kredit Mala i srednja preduzeća


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.