• konkurs
  • 21.05.2019. 15:00

Mladim poljoprivrednicima blizu šest miliona dinara

Za mlade koji žive u selima u okolini Niša ove godine biće izdvojeno blizu šest miliona dinara, umesto 1,5 koliko je bilo prošle godine. Raspisivanje konkursa se očekuje sledeće nedelje.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 58
  • 3
  • 0

Za mlade koji žive u selima u okolini Niša ove godine biće izdvojeno blizu šest miliona dinara, umesto 1,5 koliko je bilo prošle godine. U Sekretarijatu za poljoprivredu kažu da će tako više mladih dobiti finansijsku pomoć, a raspisivanje konkursa se očekuje sledeće nedelje.

Veliko interesovanje mladih 

Sekretar Saša Stoiljković kaže za Južne vesti da su podsticaji uvećani, jer je veliko interesovanje mladih. 

"Intersovanje mlađih ljudi je daleko veće nego pre. U dosadašnjem delu godine veliki broj mladih je otvorio svoja poljoprivredna gazdinstva i postoji velika zainteresovanost onih koji bi da se jave prvi put. Najviše ih je iz oblasti pčelarstva, ali ima i povrtara," kaže Stoiljković.

Interesovanje je kako kaže Stoiljković bilo veliko i prošle godine, kada je, oko 300 mladih dobilo pomoć. Maksimalna suma koju će jedno gazdinstvo moći da dobije ove godine je 500.000 dinara.

Sekretarijat za poljoprivredu kroz sedam programa pomaže mladima na selu, a biće izdvojen 62,1 milion dinara.


Izvori

Južne vesti


Tagovi

Konkurs Finansiranje Mladi poljoprivrednici Ruralno područje


Autorka

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.