Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 18.09.2019. 11:10

Novi IPARD konkurs do kraja nedelje - opredeljeno oko 4,7 milijardi dinara

Šesti javni poziv za program IPARD trebao bi da bude raspisan do kraja ove nedelje, a za sve investicije opredeljeno je oko 4,7 milijardi dinara.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.325
  • 65
  • 0

Novi, šesti javni poziv za program IPARD trebao bi da bude raspisan do kraja ove nedelje, potvrdio je za "Politiku" ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Reč je o konkursu iz mere koja se odnosi na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava Mera 1, a pozivom je obuhvaćena i nabavka traktora i poljoprivredne mehanizacije. Posle ovog javnog poziva u oktobru bi trebalo da bude raspisan i konkurs za takozvanu Meru 3, koja se odnosi na prerađivačku industriju i marketing proizvoda u sektoru ribarstva čija će vrednost biti oko 3,6 milijardi dinara.

Za sve investicije na ovom konkursu kako je preneto sa sajta Uprave za agrarna plaćanja opredeljeno je oko 4,7 milijardi dinara.

Prvi podsticaji IPARD programa u Srbiji uručeni u Stejanovcima

Do sada stiglo 736 zahteva - najviše za kupovinu traktora  

Kako je za "Politiku" rekla Biljana Petrović, direktorka Uprave za agrarna plaćanja, urađeni su novi pravilnici i procedure i uprošćen deo dokumentacije koju podnosioci zahteva treba da dostave.

Ona ističe i da je smanjena forma biznis plana koja je za one koji su konkurisali možda bila i najkomplikovaniji dokument.

U okviru IPARD konkursa za Meru 1 i Meru 3 do sada je stiglo 736 zahteva, a najviše za kupovinu traktora. Prema ranijim informacijama, proceduru konkurisanja za bespovratni novac i dalje prate problemi s kojom su se suočavale sve države. I pored toga što postoji veliki broj konsultantskih kuća, često su zahtevi podnosilaca nepotpuni i zahtevaju dopune, što usporava proces obrade. Prema iskustvu Uprave, najčešći je problem s biznis planovima.


Izvori

Politika


Tagovi

IPARD Konkurs Mera 1 Mera 3 Branislav Nedimović Biljana Petrović


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]