Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 22.11.2018. 08:15

Objavljen javni poziv za podsticaje za opremu u prerađivačkim objektima

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za ulaganje u opremu u objektima za preradu mleka i mesa i proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića u 2018. godini. Svi zainteresovani za te podsticaje mogu se prijaviti do 14. decembra 2018. godine.

Foto: Flickr / Mack Male
  • 592
  • 28
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za ulaganje u opremu u objektima za preradu mleka i mesa i proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića u 2018. godini. Kako piše u tom Javnom pozivu, postupak za ostvarivanje prava na podsticaje pokreće se podnošenjem Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u periodu od 14. novembra do 14. decembra 2018. godine godine preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, Beograd.

Maksimalni iznos po jednoj prijavi 5 miliona dinara

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime PDV-a, odnosno u iznosu od 65% od te vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Za ostvarivanje prava na podsticaje i isplatu podsticaja za realizovane investicije u skladu sa ovim Javnim pozivom opredeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 95,5 miliona dinara, pri čemu je najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini 5 miliona dinara.

Informacije preko kontakt centara ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja

Informacije u vezi s raspisanim Javnim pozivom dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i preko kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Javni poziv Podsticaji Subvencije Pravilnik Uprava za agrarna plaćanja Objekti Prerada Oprema


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.