Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 31.12.2021. 09:00

Objavljena konačna rang lista IPARD Mere 3

Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion, a u sektoru mleka korisnici dva miliona evra.

Foto: Depositphotos/ALesik
  • 220
  • 26
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je konačnu rang listu odobrenih zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u četvrtom javnom pozivu za podnošenje zahteva za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Projekti će biti odobravani u skladu sa konačnom rang listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, nakon administrativne i terenske kontrole ipunjenosti uslova. Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.000.780.714 dinara, a visina podsticaja je 50 odsto, odnosno 60 odsto prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Konačnu rang listu možete preuzeti u dokumentu ispod teksta

Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion evra, a u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

Podsetimo, u okviru Mere 1 - investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, sa naznakom "samo traktori" biće otvoren poziv 7. februara sve do 31. marta. Za ovu meru izdvojeno je 1,3 milijarde dinara.

U planu za sledeću godinu je raspisivanje poziva već od 1. januara za Meru 9 - tehnička pomoć, za koju je opredeljeno 81,1 milion dinara. Ova mera će podržavati upravljanje IPARD II programom, tako što će pomoći Upravljačkom telu (Odeljenja za ruralni razvoj, Sektor za ruralni razvoj Ministarstva) da osnuje sistem za praćenje i procenu, komunikaciju i promociju i rad Odbora za praćenje ovog programa. 


Dokumenti


Tagovi

Mera 3 Prerada i marketing Konačna rang lista IPARD


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.