Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fond za razvoj pojoprivrede
  • 17.09.2015. 12:30

Odobrena 153 kredita za nabavku mehanizacije!

Najavljene su nove tri kreditne linije: ponovljeni konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, konkurs za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu i linija koja se odnosi na pčelarstvo.

  • 199
  • 8
  • 0

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, Jožef Sabo potpisao je ugovore sa korisnicima kredita ovog Fonda za nabavku nove priključne mehanizacije u 2015. godini.

Više od 880 kredita za manje od 3 godine

Jožef Sabo je izneo podatke da je za manje od tri godine, Fond realizovao više od 880 kredita za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije. Tako je podeljeno 370 traktora i 520 priključnih mašina. Takođe, najavio je tri kreditne linije u jesenjem ciklusu. To će biti ponovljen konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu i linija koja se odnosi na pčelarstvo.

Povraćaj sredstava preko 95 odsto

Direktor Fonda zahvalio se svim korisnicima kredita koji uredno vraćaju svoj dug: "Jer, da nije tog uspešnog vraćanja kredita, ne bi se danas mogli potpisati ovi ugovori, pošto je povraćaj sredstava preko 95 odsto, što govori da se radi o ozbiljnim parama u revolvingu, kao i o ozbiljnosti korisnika kredita Fonda", istakao je Sabo.

Zamenik direktora Fonda, Stojan Marinković rekao je da za nabavku nove priključne mehanizacije odobreno 153 kredita, iako je potražnja bila mnogo veća. "Krediti Fonda su popularni, jer su povoljni, sa kamatnom stopom od jedan do dva odsto, koje nema nigde", rekao je Marinković i dodao da je Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, koji radi već 15 godina, do sada je plasirao preko 3.300 kredita u vrednosti od 2,46 milijardi dinara, što je oko 24 miliona evra.

"To je malo, jer 5 do 6 miliona evra, koliko svake godine imamo na raspolaganju, je kap u moru onog što naša poljoprivreda zahteva", naveo je Marinković.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Nabavka mehanizacije Stojan Marinković Traktori Jožef Sabo Fond za razvoj poljoprivrede Kreditne linije Priključne mašine Višegodišnji zasadi Pčelarstvo