Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budžet
  • 17.12.2016. 12:00

Osam milijardi za poljoprivredu u Vojvodini za 2017.

Budžet za poljoprivredu u Vojvodini za 2017. godinu biće osam milijardi dinara, što je značajno veće ulaganje nego ranijih godina.

  • 1.759
  • 196
  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prilikom uručenja ugovora lokalnim samoupravama u Vojvodini koje su dobile bespovratna sredstva u visini 290 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodnih objekata i kanalizacione mreže, ukazao je na značaj ulaganja u poljoprivredu.

Posebno je naglasio, kada su ulaganja u poljoprivredu u pitanju, značaj saradnje s lokalnim samoupravama kroz zajedničko delovanje, kao i sisteme i podsisteme koji su u funkciji poljoprivrede, a tiču se naročito upravljana vodama.

Za poljoprivredu u Vojvodini osam milijardi dinara

Tom prilikom Igor Mirović je najavio da će budžet za poljoprivredu u Vojvodini za 2017. godinu biti osam milijardi dinara. To je značajno veće ulaganje nego poslednjih godina.

"To pokazuje da smo sposobni da istovremeno obezbedimo više sredstva za poljoprivredu u celoj Vojvodini, da kroz analizu svih rashodnih stavki budžeta uštedimo dovoljno sredstava i da ih usmerimo za one namene koje se tiču razvojnih elemenata naše Pokrajine, jer smo ekonomski razvoj definisali kao naš glavni prioritet", rekao je predsednik Mirović.

Budžetom za 2017. kako je istako Mirović za integralno upravljanje vodama predviđeno je 4,5 milijarde dinara, što je 11 odsto više nego u ovogodišnjem budžetu. Za šumarstvo i lovstvo predviđen je 271,6 milion dinara, to jest 14 odsto više nego ove godine. Čak dvostruko više sredstva u odnosu na osnovni budzet u 2016, namenjeno je za podsticaje poljoprivredi i ruralnom razvoju, te je za tu namenu opredeljeno 632 miliona dinara. Dodao je i da je za uređenje, korišćenje i upravljanje poljoprivrednim zemljištem predviđeno 2,48 milijardi dinara.

Rekonstrukcija vodnih objekata i kanalizacione mreže

Prilikom uručenja ugovora pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je istakao da će osim kroz nastavak programa rekonstrukcije vodnih objekata i kanalizacione mreže, u 2017. lokalne samouprave moći da konkurišu i za sredstva namenjena izvođenju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, za pokretanje novih i za realizaciju započetih postupaka komasacije, kao i za uređenje atarskih puteva i otresišta, pošumljavanje, te uklanjanje divljih deponija sa državnog zemljišta i opremanje poljočuvarskih službi.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Igor Mirović Vuk Radojević. Budžet za poljoprivredu Vojvodina


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.