Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 05.04.2017. 10:15

Piroćancima više novca za poljoprivredu

Poljoprivrednicima iz Pirota ove godine namenjen je veći budžet - 58 miliona dinara. Očekuje se i pomoć u vidu subvencionisanja kamata na kredite za razvoj.

Foto: pirot.rs
  • 1.611
  • 79
  • 0

Poljoprivrednicima iz Pirota ove godine namenjen je veći budžet, koji je planirala Skupština grada. Ukupna davanja iznose 58 miliona dinara. Ovim se radi na stimulaciji za razvoj ovog dela Srbije, od kog se mnogo očekuje.

Veliko interesovanje poljoprivrednika

Goran Popović, pomoćni gradonačelnika, rekao je za Novosti da su poljoprivrednici veoma zainteresovani, pa je zbog toga maksimalni iznos povećan sa 750.000 dinara na 800.000 dinara po domaćinstvu.

Objasnio je da će oni koji nabavljaju opremu za mužu, kao i pčelari, moći da računaju na 200.000 dinara. Povrtari i voćari dobiće 300.000 dinara. Suma za nabavku mehanizacije povećana je sa 350.000 dinara na 500.000 dinara.

Subvencionisanje kamata

Osim na ovaj način, poljoprivrednicima će se pomoći i subvencionisanjem kamata na kredite za razvoj. Za to je predviđeno preko osam miliona dinara. Radi se na tome da zainteresovani sami izaberu banku od koje žele da uzmu kredit.

Odvodnjavanje, kopanje, osiguranje

Kako stoji na sajtu grada Pirota , četiri miliona dinara namenjeni su za čišćenje kanala za odvodnjavanje, kao i kopanje novih kanala, kako bi se smanjio rizik od štete, koju prave poplave. Novac je namenjen i za osiguranje zasada, useva i životinja - 1,7 milion dinara.

Foto: pirot.rs


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Pirot Goran Popović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.