Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 01.02.2021. 16:00

Počelo podnošenje zahteva za subvencionisanje tova u stočarstvu

Za tov junadi može se podneti zahtev za najmanje tri grla, dok se pravo na podsticaje za tov svinja ostvaruje za najviše 5.000 grla.

Foto: Bigstock/Fatality
  • 2.912
  • 408
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu, obaveštava da za tov stoke poljoprivrednici mogu da ostvare subvencije ako podnesu zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za svaku godinu od 1. februara do 31. jula tekuće kalendarske godine i ako su grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula prethodne kalendarske godine do 30. juna tekuće kalendarske godine.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi ostvaruje na osnovu zahteva koji podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Tekst pravilnika možete pročitati u dokumentu ispod teksta

Uz zahtev za podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za grla predata klanici podnosi se prijemnica za otkupljena grla sa specifikacijom grla za koje se podnosi zahtev overena od strane klanice i naadležnog veterinarskog inspektora.

Lice koje podnosi zahtev ostvaruje pravo za na podsticaje u stočarstvu za tov junadi za najmanje tri grla tovne junadi po podnetom zahtevu, dok se pravo na podsticaje u stočarstvu za tov svinja ostvaruje za najviše 5.000 grla tovnih svinja po registrovanom pljoprivrednom gazdinstvu u toku jedne kalendarske godine.

Zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva u gorenavedenom periodu, a za isto grlo zahtev za podsticaje može da se podnese jednom za jednu kalendarsku godinu, po završetku tova.

Koliko novca kome sleduje novom Uredbom o raspodeli podsticaja?

Podsetimo, prema Uredbi o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini zainteresovani poljoprivrednici mogu dobiti podsticaje za tov junadi u iznosu od 15.000 dinara po grlu u tovu; podsticaje za tov jagnjadi u iznosu od 2.000 dinara po grlu u tovu; podsticaje za tov jaradi u iznosu od 2.000 dinara po grlu u tovu; podsticaje za tov svinja u iznosu od 1.000 dinara po grlu u tovu.


Dokumenti


Tagovi

Subvencije Tov stoke Tov junadi Pravilnik Tov svinja Uprava za agrarna plaćanja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...