Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 02.03.2021. 10:00

Podsticaji po hektaru i ove godine bez podnošenja zahteva

Uprava za agrarna plaćanja će svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2021. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Foto: Bigstock/budabar
  • 328
  • 48
  • 0

Usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, a u cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, i u ovoj godini će se proces isplata obavljati po modelu iz 2020. godine, bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj Upravi za Trezor.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2020-toj godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2021. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Obračun će se obaviti na osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na dan 30.09.2020. godine.

Ko će ipak morati da podnese zahtev?

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30.09.2019 do 30.09.2020. godine, ili pre tog perioda, a koji u 2020. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od 1. marta do 30. aprila 2020. godine.

Dovoljno je dostaviti podatke o podnosiocu zahteva, i to: ime i prezime, matični broj (JMBG) i broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG).

Nedimović: Subvencije po hektaru nisu smanjene - za gorivo nije predviđeno, jer je jeftinije

Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor.

Dodatne informacije možete dobiti na neki od telefona Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: +381 11 30 20 100; +381 11 30 20 101; +381 11 30 20 118 i +381 11 31 07 002 ili putem imejl adrese uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs.

Podsticaji po hektaru organske biljne proizvodnje

Podsticaji po hektaru biljne proizvodnje u zavisnosti od toga da li je reč o konvencionalnoj ili organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, ostvaruju se na osnovu dva pravilnika: Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostvarivanje tih podsticaja i Pravilnik o korišćenju podsticaja za organsku biljnu proizvodnju.

Poljoprivrednim proizvođačima uključenim u organsku biljnu proizvodnju će se podsticaji za površine pod organskom proizvodnjom isplaćivati na osnovu Zahteva za organsku biljnu proizvodnju koji Upravi za trezor, poljorivredni proizvođači dostavljaju u periodu od 03. maja do 30. juna tekuće godine.


Tagovi

Subvencije Podnošenje zahteva Uprava za trezor Uprava za agrarna plaćanja Biljna proizvodnja Organska proizvodnja


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...