Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 10.05.2017. 08:00

Podsticaji za investicije u preradu i marketing

Uprava za agrarna plaćanja uputila je Javni poziv za prijavljivanje za podsticaje namenjene za pogone i opremu preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda. Ukupan iznos novca koji se dodeljuje je 170 miliona dinara, a zaniteresovani mogu da se prijave do 7. jula 2017. godine.

Foto: VladimirNenezic / Bigstock
  • 1.633
  • 81
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podsticaja za ulaganje u pogone i nabavku opreme za preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Podsticaji će, takođe, biti dodeljivani i za preradu proizvoda ribarstva, kao i nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa, za 2017. godinu.

Javnim pozivom je definisano ko ima pravo da konkuriše, koji su uslovi i načini ostvarivanja prava na podsticaje, koliki je maksimalan iznos subvencije po korisniku. U pozivu su navedeni i rokovi za podnošenje zahteva, a popisana je i sva neophodna dokumentacija koju podnosilac zahteva prilikom prijave za podsticaje mora da dostavi.

Ukupan iznos podsticaja 170 miliona dinara

Prema važećem Pravilniku, iznos podsticaja ne sme da pređe 50% ukupne investicije umanjene za iznos PDV-a. Međutim, to se ne odnosi na područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi u kojima prema Pravilniku podsticaji iznose 65% vrednosti prihvatljive investicije. Treba napomenuti da je ukupan iznos podsticaja na koji se odnosi ovaj Javni poziv 170 miliona dinara.

Prijave od 8. maja do 7. jula

Svi zainteresovani poljoprivrednici i pravna lica zahteve za odobravanje prava na podsticaje, kao i zahtev za isplatu podsticaja za realizovane investicije sa svom neophodnom pratećom dokumentacijom treba da dostave u zatvorenoj koverti Upravi za agrarna plaćanja, u periodu od 8. maja do 7. jula, sa naznakom: "Zahtev za odobravanje prava na podsticaje za podršku investicijama u preradu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda ribarstva za nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa u 2017. godini".

Dodatne informacije preko kontakt centra Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja

Sve dodatne informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom zainteresovani mogu da dobiju preko Info-centra Ministarstva poljoprivrede na sledeće brojeve telefona: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i preko Uprave za agrarna plaćanja pozivom njihovog Kontakt centra: 011/30-20-100; 011/30-20-101 i 011/30-20-118.

Foto: VladimirNenezic / Bigstock


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Javni poziv Podsticaji Subvencije Prerada Marketing Poljoprivredni proizvodi Ministarstvo poljoprivrede Uprava za agrarna plaćanja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.