AgroKlub.rs

\

Finansiranje

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Finansiranje » Podsticaji za promotivne aktivnosti

Podsticaji za promotivne aktivnosti

Ruralni razvoj

Podsticaji za promotivne aktivnosti

Datum: 03.08.2017. 08:15

Kategorija:

Finansiranje

Podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju odnose se na organizovanje skupova, manifestacija i izlaganje u zemlji i inostranstvu.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donelo je Pravilnik o korišćenju podsticaja za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Šta obuhvataju podsticaji?

Podsticaji obuhvataju:

 • podsticaj za organizaciju naučno-stručnih skupova, seminara, radionica, tribina i predavanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, na teritoriji Republike Srbije;
 • podsticaj za organizaciju privrednih manifestacija, sajmova i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, na teritoriji Republike Srbije;
 • podsticaj za učešće, odnosno izlaganje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na privrednim manifestacijama, sajmovima i izložbama u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u inostranstvu;
 • podsticaj za učešće, odnosno izlaganje sopstvenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na privrednim manifestacijama, sajmovima i izložbama u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja na teritoriji Republike Srbije.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od 100% od vrednosti realizovanih troškova umanjenih za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Ko ostvaruje pravo na podsticaje?

Pravo na podsticaje ostvaruje:

 • fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
 • preduzetnik;
 • pravno lice;
 • pravno lice registrovano u skladu sa zakonom kojim se uređuju udruženja;
 • jedinica lokalne samouprave;
 • obrazovna ustanova;
 • naučnoistraživačka ustanova.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se od 10. avgusta do 31. oktobra 2017. godine u Upravu za agrarna plaćanja.

Potražite Pravilnik ispod teksta.

Foto: Vedran Stapić

Broj pregleda članka: 490; Uspešnost članka: 39.5

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

Tagovi: Pravilnik, Ruralni razvoj, Uprava za agrarna plaćanja, Podsticai, Promotivne aktivnosti

Ključne reči članka: podsticaji, za, promotivne, aktivnosti, poljoprivrede, razvoja, podsticaji, ruralnog, oblasti, podsticaj, podsticaje, teritoriji, republike, oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, teritoriji republike, privrednim manifestacijama sajmovima, učešće odnosno izlaganje, republike srbije; podsticaj, teritoriji republike srbije;


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.


Dokumenti Podsticaji za promotivne aktivnosti