Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravilnik za subvencije
  • 21.04.2017. 08:00

Prijave za podsticaje za krave i tov teladi

Uprava za agrarna plaćanja objavila je Pravilnik kojim se propisuju uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje za krave i uzgoj teladi za tov. Svi zainteresovani zahteve mogu da podnesu do 30. septembra 2017. godine.

Foto: Sesafa
  • 8.808
  • 397
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja objavila je Pravilnik, kojim se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave i uzgoj teladi za tov. Uz Pravilnik zainteresovani mogu da preuzmu i obrazac Zahteva za ostvarivanje podsticaja, koji možete da pronađete ispod teksta.

Ko i kako može da konkuriše?

Pravo na podsticaje imaju nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici i druga pravna lica koji ispunjavaju uslove propisane Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pravo na subvencije ostvaruje se za oteljene krave, jednom u toku godine za isto grlo, na osnovu zahteva koji se podnosi Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine - Upravi za agrarna plaćanja.

Prijavljivanje od 15. aprila do 30. septembra

Prijave se podnose od 15. aprila do 30. septembra ove godine i to za krave oteljene u periodu od 1. septembra 2016. do 31. avgusta 2017. godine. Kako piše u Pravilniku, u izuzetnim slučajevima u 2017. godini pravo na podsticaj mogu da ostvare i poljoprivrednici čije su krave oteljene između 1. januara i 31. avgusta 2017. godine.

Foto: Sesafa1 / Pixabay


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Subvencije Podsticaji Stočarstvo Krave Telad Ministarstvo poljoprivrede Poljoprivreda Uprava za agrarna plaćanja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.