Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 03.02.2022. 08:50

Prilika za stočare: Otvoren konkurs za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja

Stočari podsticaj za tov stoke mogu da ostvare ako podnesu zahtev do 31. jula 2022. godine i to za grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula 2021. godine do 30. juna tekuće godine.

Foto: Depositphotos/MarkLG
  • 10.073
  • 776
  • 0

Počelo podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu i to za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, kao i za podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov, saopštila je Uprava za agrarna plaćanja.

Stočari podsticaj za tov stoke mogu da ostvare ako Upravi za agrarna plaćanja podnesu zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi do 31. jula 2022. godine i to za grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. jula 2021. godine do 30. juna tekuće godine.

Najviše do tri zahteva

Zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva u gorenavedenom periodu, a za isto grlo zahtev za podsticaje može da se podnese jednom za jednu kalendarsku godinu, po završetku tova. Visina podsticaja iznosi:

  • podsticaji za tov junadi - 15.000 dinara po grlu u tovu;
  • podsticaji za tov jagnjadi - 2.000 dinara po grlu u tovu;
  • podsticaji za tov jaradi - 2.000 dinara po grlu u tovu;
  • podsticaji za tov svinja - 1.000 dinara po grlu u tovu;

Pravilnik možete preuzeti u dokumentu ispod teksta

Stočari u istom periodu od početka februara do 31. jula  2022. godine mogu podneti zahtev na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva ostvaruju podsticaj za najmanje dve krave oteljene u periodu od 1. jula 2021. godine do 30. juna 2022. godine.

Visina podsticaja po grlu iznosi 20.000 dinara.


Dokumenti


Tagovi

Tov junadi Tov jagnjadi Tov svinja Tov jaradi Pravilnik Uprava za agrarna plaćanja Konkurs Stočari Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...