Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krediti za poljoprivrednike
  • 09.10.2017. 08:00

Produžen rok Konkursa za kreditnu podršku

Svi zainteresovani poljoprivrednici zahteve mogu da podnesu banci koja je sa Ministarstvom poljoprivrede zaključila ugovor do 1. decembra ove godine. Inače, prvobitni rok je bio 1. novembar 2017. godine.

Foto: weerapat / Bigstock
  • 1.222
  • 59
  • 0

Izmenom Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku, produžen je rok za predaju zahteva za odobrenje kreditne podrške. Svi zainteresovani zahteve mogu da podnesu banci koja je sa Ministarstvom poljoprivrede zaključila ugovor do 1. decembra ove godine. Prvobitni rok je bio 1. novembar 2017. godine.

Fiksna kamatna stopa 3%

Podsećanja radi, krediti, čiji je rok 1-3 godine sa grejs periodom do godinu dana, ili od 3-5 godina, odobravaju se i isplaćuju u dinarima - bez valutne klauzule i predstaljaju jedne od najpovoljnijih kredita na tržištu. Fiksna kamatna stopa iznosi 3% na godišnjem nivou, odnosno 1% za poljoprivrednike sa prebivalištem koje je na području sa otežanim uslovima rada, žene nositeljke registrovanih gazdinstava i poljoprivrednike mlađe od 40 godina.

Iznos podrške za fizička lica do 6 miliona dinara

Fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik, može da ostvari pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 6 miliona dinara. Pravno lice može da ostvari pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18 miliona dinara.

Foto: weerapat / Bigstock


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Krediti Finansiranje Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede Banke Kreditna podrška Kamata Uprava za agrarna plaćanja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.