Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 23.02.2024. 13:30

Produžen rok za podnošenje zahteva za podsticaje od 18.000 dinara, danas počinje isplata

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju - u svoje ime i za svoj račun.

Foto: Depositphotos/banedeki
  • 422
  • 28
  • 0

Rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru produžen do 1. aprila 2024. godine, a danas je počela i isplata te vrste subvencije, stoji na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Neophodno je da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih računa.

Da li poljoprivrednik može da ostvari subvenciju na njivu koja se vodi kao rov?

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju - u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.


Tagovi

Subvencije Podsticaji 18.000 dinara Ministarstvo poljoprivrede Podsticaji po hektaru


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva