Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodela sredstava
  • 18.03.2023. 10:30

Raspisan konkurs za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje u Vojvodini

Cilj konkursa je povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje, kao i zaštita zemljišta od mraza i korova, uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.

Foto: Depositphoto/@branex
  • 149
  • 14
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u AP Vojvodini u 2023. godini.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje, opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko - vinogradarskih kultura i cveća u cilju zaštite od mraza i korova - agrotekstili, agril, malč folije i drugo. 

U cilju udruživanja poljoprivrednih gazdinstava, bolje iskorišćenosti izgrađenih sistema za navodnjavanje u AP Vojvodini i zalivanja velikih površina upotrebom samohodnih automatskih širokozahvatnih uređaja za zalivanje, predviđena je mogućnost da više registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, za realizaciju investicije u sisteme za navodnjavanje u tipu "rendžer", "centar pivot", "korner pivot" i "linear", zajednički podnesu jednu prijavu, kojom se određuje poljoprivredno gazdinstvo - nosilac zajedničkog ulaganja

Visina sredstava

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 370 miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije, a za podnosioce prijave kao što su žene, mlađi od 40 godina i oni koji rade na područjima sa otežanim uslovima rada, do 70 odsto. U slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 7.700.000 dinara, a minimalan iznosi 21.000 dinara. Razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 35.000 dinara ili veća od tog iznosa. Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu za jednu vrstu proizvodnje (jedan sektor proizvodnje). Jedna prijava može da obuhvati više investicija u okviru jedne vrste proizvodnje.

Pravo učešća na konkursu

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

1. fizičko lice:

  • nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

2. pravno lice:

  • privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

3. nosilac zajedničkog ulaganja:

  • fizičko lice, preduzetnik ili pravno lice nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, ovlašćeno od strane dva ili više fizičkih lica, preduzetnika ili pravnih lica nosilaca registrovanog poljoprivrednog gazdinstva u postupku realizacije zajedničkog ulaganja.

Konkurs je otvoren do 18. aprila.

Kako poslati prijavu?

Prijava s potrebnom dokumentacijom može se dostaviti na sledeće načine:

  • putem JP Pošta Srbije na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka u AP Vojvodini u 2023. godini.
  • lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova;
  • elektronskim putem - AgroSens platforme na način opisan u Upustvu o načinu podnošenja elektronske prijave i elektronskom opštenju između organa.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4379; od 12 do 14 časova, a više o tome možete pročitati i u prilozima ispod teksta.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Dodela sredstava Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu Sistemi za navodnjavanje Subirigacija Veštačka kiša Malč folije Agrotekstil Rendžer Centar pivot Korner pivot Linear


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva