Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 05.05.2023. 09:00

Raspisan Pokrajinski konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 15 miliona dinara.

Foto: Depositphoto/Mayerberg
  • 113
  • 22
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u AP Vojvodini 2023. godine.

Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu, a predmet je sufinansiranje potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka.

Za reralizaciju - 15 miliona dinara

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos do 15 miliona dinara. Sredstva će se dodeljivati putem konkursa koji se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine" i u dnevnim novinama "Dnevnik" sa kojim Pokrajinski sekretarijat ima zaključen ugovor o objavljivanju akata, kao i na internet stranici Sekretarijata. 

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). 

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći dva miliona dinara, dok je minimalni iznos po prijavi 200.000 dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 1. januara 2023. godine. 

Ko ima pravo na učešće?

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to: 

  1. preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. 
  2. pravno lice: privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva ili složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva. 

Konkurs traje do 29. maja

Konkurs je otvoren do 29. maja ove godine, a sve dodatne informacije možete da dobijete putem telefona 021/4881-852, od 10 do 12 časova.

Više o tome možete da vidite i u prilozima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Stočarska proizvodnja Cilj konkursa Predmet konkursa Podsticajna sredstva Konkurs


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]