Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 27.09.2019. 12:00

Raspisan poziv za IPARD podsticaje za kupovinu mehanizacije, opreme i izgradnju objekata

Raspisan je peti Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava - kupovinu nove mehanizacije i opreme, kao i izgradnju objekata. 

Foto: Agroklub
  • 2.175
  • 107
  • 0

Peti Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava - kupovinu nove mehanizacije i opreme, kao i izgradnju objekata raspisan je, a rok za podnošenje zahteva za odobravanje prava na podsticaje je od 24. septembra do 23. decembra 2019. godine.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća, ostalih useva (određene vrste žitarica i industrijskog bilja), grožđa i jaja.

Javni poziv, zahtevi za odobravanje projekata, isplate IPARD podsticaja, lista prihvatljivih troškova, lista standarda izduvnih gasova, kao i jednostavni poslovni plan i elementi i indikatori, koji se koriste za procenjivanje održivosti podnosioca zahteva i projekata, nalaze se ispod teksta.

Za voćare do 700.000, a za sektor mleka i mesa do milion evra 

Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 3.890.326.056 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.

Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Detaljan tekst Javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva mogu se dobiti i putem telefona, pozivanjem Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 011/2607960; 2607961, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/3020100; 3020101, 31 07 013  svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati.

Nedavno objavljene i izmene Pravilnika o IPARD podsticajima 

Podsećamo nedavno je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Najvažnije izmene Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu

Najvažnije izmene odnose se na uvođenje dva nova sektora ulaganja - sektor grožđa i sektor jaja i uvođenje posebnih uslova za ostvarivanje prava na IPARD podsticaj za proizvođače sadnog materijala voćaka i vinove loze.


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

IPARD Konkurs Mera 1 Ministarstvo poljoprivrede Uprava za agrarna plaćanja Investicije


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u