Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Merkantilni kukuruz
  • 16.11.2022. 10:00

Robne rezerve kupuju 150.000 tona kukuruza za 40 dinara po kilogramu

Žuto zrno kupovaće od fizičkih lica - nosilaca poljoprivrednih gazdinstava i ostalih privrednih subjekata.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 585
  • 142
  • 0

Republička direkcija za robne rezerve iznela je obaveštenje o kupovini 150.000 tona merkantilnog kukuruza ovogodišnjeg roda, po ceni od 40 dinara za kilogram (sa PDV-om). Žuto zrno kupovaće od fizičkih lica - nosilaca poljoprivrednih gazdinstava i ostalih privrednih subjekata.

Onaj koji se kupuje od poljoprivrednih porodičnih gazdinstava treba da je uskladišten u silos skladištara sa kojim Direkcija ima zaključen ugovor o  skladištenju merkantilnog kukuruza. Merkantilni kukuruz koji se kupuje od ostalih privrednih subjekata treba da je uskladišten u silos skladištara sa kojim Direkcija ima zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza ili u silos prodavca.

Kukuruz za uzgajivače mlečnih krava: Dokumentacija, predaja, rang lista?

Žitarica koja je predmet ovog ugovora je prirodno ili veštački suva, u zrnu, zdrava i zrela, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražena biljnim bolestima i štetočinama, sa sledećim elementima kvaliteta: do 14 odsto vlage, do pet odsto lomljenih zrna, do dva odsto defektnih zrna, do dva odsto nagorelih zrna, strane primese maks. jedan odsto, od toga 0,5 odsto anorganskih, do 0,03 mg/kg aflatoksina B1. Lom se utvrđuje pomoću sita sa
okruglim otvorima prečnika od pet milimetra.

Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog aktivnog, registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva je 10 tona, a od ostalih privrednih subjekata 100 tona.

Detaljnije informacije u vezi sa prijavom i konkurisanjem možete pročitati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Robne rezerve Merkantilni kukuruz Kupovina Poljoprivredni proizvođači Dokumentacija Prijava za prodaju


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...