Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krediti i bespovratna pomoć
  • 01.07.2017. 08:30

Sombor bez subvencija za poljoprivrednike

Fond za poljoprivredu Grada Sombora, pre nego što je ugašen, imao je na raspolaganju 28 miliona dinara. Danas u budžetu nema sredstva za subvencionisanje poljoprivrednika.

Foto: Maarten Sepp / Flickr
  • 1.389
  • 68
  • 0

Iako Sombor raspolaže sa 100.000 hektara oranica i 8.500 registrovanih gazdinstava, budžetom nisu previđena sredstva za suvncionisanje, u vidu bespovratne pomoći ili kredita.

Poljoprivrednici, a među njima i Šima Raič iz Nenadića, smatra da bi Fond trebalo ponovo da počne sa radom, kako bi mladi ostali u Somboru, a i sami poljoprivrednici imali koristi, prenosi RTV.

Vladalo veliko interesovanje

Mata Matarić, nekadašnji predsednik Fonda za poljoprivredu kaže da je interesovanje malih poljoprivrednika bilo ogromno:

"Bili su zainteresovni povrtari, voćari, koji su imali na raspolaganju, preko banke, sredstva do 500.000 dinara. Kupovali su sitsteme za navodnjavanje ili zaštitne mreže i tako dalje".

Sombor ne finansira direktno poljoprivrednike, ali novac se izdvaja za protivgradnu zaštitu, uređenje atarskih puteva i drugo.

Foto: Maarten Sepp / Flickr


Izvori

RTV


Tagovi

Sombor Krediti Bespovratna pomoć Subvencije Fond za poljoprivredu Mata Matarić Šima Raič


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.