AgroKlub.rs

\

Finansiranje

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Finansiranje » Sremska Mitrovica: Podsticaji za povrtare

Sremska Mitrovica: Podsticaji za povrtare

Agencija za ruralni razvoj

Sremska Mitrovica: Podsticaji za povrtare

Datum: 13.09.2017. 15:00

Kategorija:

Finansiranje

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica podstakla je povrtare da koriste sertifikovano seme, s aukupno 1.500.000 dinara.

Povrtari sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dobili su ukupno 1.500.000 dinara za sufinansiranje za nabavku semenskog materijala, na osnovu konkursu koji je raspisala Agencija za ruralni razvoj iz ovog mesta.

Ukupno je podnesen 51 zahtev, a samo jedan ne ispunjava uslove. Jedno lice je podnelo zahtev i ostvarilo pravo na sredstva za sufinansiranje organske biljne proizvodnje u iznosu od 65.000 dinara.

"Najviše zahteva podneli su proizvođači paprike, paradajza i bostana, a među njima je veliki broj mladih poljoprivrednika, kao i žena koje se bave povrtarstvom. Neiskorišćena sredstva, odnosno sredstva koja su preostala za podsticaje u poljoprivredi, biće preusmerena na nove mere tokom jesenjih radova u poljoprivredi", rekao je direktor Agencije za ruralni razvoj Petar Samardžić.

Kvalitetno seme - kvalitetan rod

Cilj je intenzivnije korišćenje zemljišnih resursa i usmeravanje poljoprivrednika da u povrtarskoj proizvodnji koriste sertifikovan materijal, odnosno deklarisano seme i supstrat.

"Ovaj podsticaj je vrlo značajan za nas proizvođače paprike, jer nam pokriva dobar deo troškova proizvodnje. Takođe, usmereni smo na nabaku kvalitetnog, deklarisanog semena, koje obezbeđuje i kvalitetan rod, i bitna je dopuna semenu koje mi sami proizvodimo i ostavljamo svake godine", rekao je Milan Bučić, povrtar iz Ravnja.

Foto: Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Broj pregleda članka: 183; Uspešnost članka: 18.15

Tagovi: Subvencije, Sremska Mitrovica, Semena, Petar Samardžić, Milan Bučić, Ravanj

Ključne reči članka: sremska, mitrovica, podsticaji, za, povrtare, sredstva, ruralni, mitrovica, sremska, sremska mitrovica, grada sremska mitrovica


Aleksandra Kekić

Svi tekstovi autora

Autorka Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena deviza: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred.