Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za ruralni razvoj
  • 13.09.2017. 15:00

Sremska Mitrovica: Podsticaji za povrtare

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica podstakla je povrtare da koriste sertifikovano seme, s aukupno 1.500.000 dinara.

Foto: Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica
  • 228
  • 9
  • 0

Povrtari sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dobili su ukupno 1.500.000 dinara za sufinansiranje za nabavku semenskog materijala, na osnovu konkursu koji je raspisala Agencija za ruralni razvoj iz ovog mesta.

Ukupno je podnesen 51 zahtev, a samo jedan ne ispunjava uslove. Jedno lice je podnelo zahtev i ostvarilo pravo na sredstva za sufinansiranje organske biljne proizvodnje u iznosu od 65.000 dinara.

"Najviše zahteva podneli su proizvođači paprike, paradajza i bostana, a među njima je veliki broj mladih poljoprivrednika, kao i žena koje se bave povrtarstvom. Neiskorišćena sredstva, odnosno sredstva koja su preostala za podsticaje u poljoprivredi, biće preusmerena na nove mere tokom jesenjih radova u poljoprivredi", rekao je direktor Agencije za ruralni razvoj Petar Samardžić.

Kvalitetno seme - kvalitetan rod

Cilj je intenzivnije korišćenje zemljišnih resursa i usmeravanje poljoprivrednika da u povrtarskoj proizvodnji koriste sertifikovan materijal, odnosno deklarisano seme i supstrat.

"Ovaj podsticaj je vrlo značajan za nas proizvođače paprike, jer nam pokriva dobar deo troškova proizvodnje. Takođe, usmereni smo na nabaku kvalitetnog, deklarisanog semena, koje obezbeđuje i kvalitetan rod, i bitna je dopuna semenu koje mi sami proizvodimo i ostavljamo svake godine", rekao je Milan Bučić, povrtar iz Ravnja.

Foto: Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica


Tagovi

Milan Bučić Ravanj Petar Samardžić Sremska Mitrovica Semena Subvencije


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/