Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 16.04.2021. 10:00

Subvencije za pčelare - 800 dinara po košnici

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica pčela.

Foto: Bigstock/Sergo4
  • 464
  • 82
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja, Ministarstva poljoprivrede, raspisala je konkurs za subvencije u oblasti pčelarstva. Aktuelnim pravilnikom bliže se propisuje način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela, kao i obrazac zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica pčela.

Oni koji imaju preko 1.000 i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za pomenuti broj košnica.

Od nameštaja do košnica: Ove godine Mitrovići planiraju 1.000 komada

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 800 dinara po košnici pčela.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela podnosi se za svaku kalendarsku godinu, jedanput godišnje, od 15. aprila do 31. maja tekuće godine, na Obrascu - Zahtev za podsticaje po košnici pčela za datu godinu, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pravilnik sa obrascem zahteva možete pročitati u dokumentu ispod teksta kao i vodič za elektronsko podnošenje zahteva. 


Dokumenti


Tagovi

Subvencije u pčelarstvu Košnice Pčelari Podsticaji Pravilnik


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...