Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 23.05.2023. 10:30

Svi koji su konkurisali za subvencije po hektaru dobijaju 18.000 dinara

Sporazumom između poljoprivrednika koji su protestovali i Vlade Srbije dvostruko je uvećano davanje po hektaru. Tu je i pomoć za stočare.

Foto: Depositphoto/fotokostic
  • 442
  • 60
  • 0

Svim poljoprivrednim proizvođačima koji su konkurisali za davanja po hektaru biće isplaćeno 18.000 dinara, istaknuto je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Javni poziv za biljnu proizvodnju raspisan je 7. aprila, a poljoprivredni proizvođači mogu svoje zahteve da podnose do 31. maja. Prvobitan iznos podsticaja za biljnu proizvodnju bio je 9.000 dinara po hektaru. Potpisivanjem Sporazuma sa poljoprivrednicima koji su prethodne nedelje protestovali, prvobitan iznos je dvostruko uvećan.

Od jutros i zvanično: Potpisan Sporazum između poljoprivrednika i Vlade Srbije

Poljoprivrednicima kojima do sada ta vrsta subvencije nije isplaćena, dobiće povećan iznos u celosti, dok će poljoprivredni proizvođači kojima je već isplaćeno 9.000 dinara razlika biti dodatno isplaćena u narednom periodu. Poljoprivredni proizvođači koji su se do sada prijavili za ovu vrstu subvencija ne treba da podnose dodatne prijave, naveli su.

Šta će biti sa stočarima?

Ministarstvo poljoprivrede omogućiće poljoprivrednicima kojima su mlekare otkazale otkup mleka da se prijave na broj 011/302 01 00, 011/302 01 01, 011/302 01 18.

Sve prijave biće evidentirane i intenzivno će se raditi na rešavanju tog pitanja i pronalaženja rešenja za plasman njihovog proizvoda, kažu iz Ministarstva.


Tagovi

Subvencije Davanja po hektaru Otkup mleka Sporazum Protest Vlada Srbije Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]