Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencionisanje poljoprivrede
  • 02.04.2019. 20:00
  • Nišavski okrug, Niš

U Nišu podsticaj za poljoprivredu

U narednom periodu predstoji raspisivanje konkursa za banku, koja bi po najpovoljnijim uslovima davala kredite poljoprivrednim proizvođačima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Foto: Igor Vrbanić
  • 99
  • 4
  • 0

Grad Niš izdvojiće za podsticaj poljoprivrede 60 miliona dinara, kako navode Novosti. Ovaj iznos veći je u odnosu na onaj od prošle godine, za skoro 50% kako je odlučeno na sednici Gradskog veća. 

Sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, Saša Stoiljković, kaže da će se ove godine novac deliti kroz tri programa. "Jedan program predstavlja direktna plaćanja, drugi su mere politike ruralnog razvoja, a treći program obuhvata kategoriju podsticajnih sredstava", objašnjava Stoiljković. Ono što konkurs od ove godine razlikuje od prošlogodišnjeg, veći je iznos sredstava za investicije u fizičku imovinu. To je ujedno i najpopularnija mera.

Kakvi su uslovi konkursa

Konkurs obuhvata nabavku stoke, košnica, plastenika i slično. Posebnu pažnju potrebno je posvetiti kreditima, iako se građani teško odlučuju za njih, a više su zainteresovani za subvencije. "Umesto pola miliona dinara za pomoć prilikom otplate kedita, ove godine biće izdvojeno pet miliona dinara", dodaje Stoiljković.

U narednom periodu predstoji raspisivanje konkursa za banku, koja bi po najpovoljnijim uslovima davala kredite poljoprivrednim proizvođačima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. "Ako neko uzme kredit od milion dinara, Grad bi pokrio troškove kamate, ostale osnovne troškove i 250.000 glavnice, tako da bi našem proizvođaču ostalo 750 hiljada na period od tri do pet godina da vrati investicioni kredit", dodaje sekretar za poljoprivredu.

Kada se može prijaviti

 Na području grada Niša registrovano je preko 6.000 poljoprivrednih gazdinstava. Konkursi će biti raspisani nakon prvomajskih praznika i trajaće do utroška sredstava.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Podsticaj poljoprivrede Subvencije Saša Stoiljković Poljoprivredni proizvođači Grad Niš