Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Pokrajinske Vlade
  • 10.07.2017. 10:00

Uručen novac za navodnjavanje i bunare

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, uručio je 169 ugovora poljoprivrednicima za dodelu novca za navodnjavanje i gradnju eksploatacionih bunara na teritoriji Vojvodine za 2017. godinu. On je najavio i raspisivanje novi konkursnih linija u narednih desetak dana.

Foto: Pokrajinska vlada
  • 1.138
  • 56
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, uručio je 169 ugovora poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu novca za navodnjavanje i gradnju eksploatacionih bunara na teritoriji Vojvodine za 2017. godinu. Kako piše u saopštenju Pokrajinske vlade ukupna vrednost investicija u sisteme za navodnjavanje iznosi oko 85 milona dinara, od čega je Pokrajinska vlada obezbedila 64% novca.

Poseban akcenat na mladim poljoprivrednicima

Radojević je rekao da od 169 korisnika kojima je odobren novac čak 86 njih spadaju u kategoriju koja je ostvarila privilegiju na povrat sredstava u visini od 70% u odnosu na ukupnu realizovanu investiciju. On je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivrdu ove godine poseban akcenat stavio na poljoprivrednike starosti do 40 godina, žene nositeljke poljoprivrednih gazdinstava i one koji deluju u otežanim ulovima rada, dodavši da je ta mera naišla na izuzetno interesovanje kod vojvođanskih poljoprivrednika.

Nove konkursne linije za desetak dana

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je istakao da će na ovaj način biti obezbeđeno navodnjavanje novih 642 ha zemljišta najavivši i raspisivanje nove konkursne linije u narednih desetak dana. Najveći broj ugovora, njih 25, potpisano je sa poljoprivrednicima čije se investicije nalaze na teritoriji opštine Ruma. Na drugom mestu je Novi Sad sa 18 ugovora, a zatim slede Sremska Mitrovica sa po 15 ugovora, dok je na četvrtom mestu je opština Kula sa 12 ugovora.

Foto: Pokrajinska vlada


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Pokrajinska vlada Sekretarijat za poljoprivredu Konkurs Navodnjavanje Bunari Vuk Radojević


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.