Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD II
  • 06.07.2018. 12:35

Uručeno prvih 10 IPARD ugovora

Ugovori su dodeljeni za pet poljoprivrednika koji se bave stočarstvom, četiri ratarstvom, a jedan voćarstvom.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 421
  • 21
  • 0

Prvih deset ugovora za nabavku mehanizacije sredstvima iz IPARD II programa  uručeno je poljoprivrednicima, na skupu u Subotici. Ugovori su dodeljeni za pet poljoprivrednika koji se bave stočarstvom, četiri ratarstvom, a jedan voćarstvom. Stiglo je ukupno 540 prijava, a u narednih dva do tri meseca će biti obrađeni svi.

Prekretnica u poljoprivredi

Kako je poručio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, srpskim poljoprivrednicima će u naredne tri godine na raspolaganju biti sredstva od ukupno 400 miliona evra"Ovo je za nas veliki dan i pravimo prekretnicu u poljoprivredi, jer po prvi put evropske pare idu direktno u ruke srpskih poljoprivrednika", istakao je Nedimović, a prenosi sajt Ministarstva.

Manji troškovi, veći kvalitet

Objavljena su tri konkursa u prethodnih nekoliko meseci, a još četiri se očekuju do kraja godine. Prioritet su voćarstvo, povrtarstvo i stočarstvo, rekao je Nedimović za RTS: "To su tri grane poljoprivrede gde je potrebna fizička snaga, gde su potrebni mladi ljudi, i tu može mnogo da se zaradi". Poželeo je poljoprivrednicima da smanje troškove i povećaju kvalitet proizvodnje, ali je i upozorio da postoji kontrola trošenja sredstava, kao i zabrana otuđenja mehanizacije i vozila do određenog perioda.


Tagovi

Ipard Ugovori Branislav Nedimović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.