Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 04.05.2023. 09:00

Vojvodina: Dodeljuju se sredstva za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije

Za realizaciju Konkursa predviđeno je ukupno 55 miliona dinara.

Foto: Tomislav Milas
  • 128
  • 8
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije u AP Vojvodini u 2023. godini, sa ciljem povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja rurarnog stanovništva.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za novu opremu za proizvodnju vina i rakije.

Predviđeno je 55 miliona dinara

Za realizaciju Konkursa predviđeno je ukupno 55 miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Za podnosioce prijava, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i osnivač pravnog lica mlađe od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona dinara za podnosioce prijava: preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 1. januara 2023. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, i drugim dokazima, koji nose datum nakon 1. januara ove godine.

Konkurs traje do 26. maja

Konkurs je otvoren do 26. maja, a dodatne informacije možete saznati putem telefona 021/456-267, od 10 do 12 časova.

Više o tome možete da vidite i u prilozima ispod teksta.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu Proizvodnja vina i rakije 55 miliona dinara Podsticaji Bespovratna sredstva


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva