Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaju u poljoprivredi
  • 13.03.2018. 08:15

Za biljnu proizvodnju 4.000 dinara po hektaru

Ukupna podsticajna sredstva namenjena agrarnom razvoju iznose 29,8 milijardi dinara.

Foto: Pokrajinska vlada
  • 2.327
  • 114
  • 0

Prema Uredbi o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, koju možete da pronađete ispod teksta, poljoprivrednici mogu da računaju na 4.000 dinara po hektaru, dok finansiranje inputa za setvu još uvek nije poznato. Nadležni najavljuju da će se mere agrarne politike, koje su bile aktuelne prošle godine, sprovoditi i u ovoj godini, te da će biti kvalitativno unapređene.

"Ove godine ćemo imati plaćanje po hektaru, bez repromaterijala, a gledaćemo da unapredimo proizvodnju junećeg mesa, da je podstaknemo i da pojačamo stočni fond, kako bi se ljudi bavili tovom junadi", rekao je za RTV Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Dodao je da su podsticaji u agrarni razvoj veći za sedam odsto, u odnosu na prethodnu godinu, i da ukupna podsticajna sredstva namenjena njegovom razvoju iznose 29,8 milijardi dinara iz republičkog budžeta, stoji na sajtu Pokrajinske vlade.

Tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, koja su namenjena lokalnim samoupravama, potražite ovde.

Radojević: Nudimo najpovoljniji model

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević najavio je da će ovogodišnji konkursi Sekretarijata biti fokusirani na intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju, plastenike, protivgradne mreže, antifrost sisteme,opremanje, i ulaganje u opremu za vinarastvo.

"Želim da pozovem poljoprivrednike da iskoriste te mogućnosti, da ne ulaze u nepovoljne aranžmane sa otkupljivačima, nego da uzmu povoljna kreditna sredstva i obezbede sve inpute za prolećnu setvu. Ubeđen sam da je to za njih povoljniji i jeftiniji model i verujem da će iskoristiti ta sredstva", rekao je Radojević.


Dokumenti


Tagovi

Vuk Radojević Nenad Katanić Prolećna setva Podsticaji Agrarni razvoj


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.