Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribnjaci
  • 16.04.2024. 12:00

Za obnovu i podizanje novih ribnjaka u Vojvodini obezbeđeno 20 miliona dinara

Novac se dodeljuje kako bi se podstaklo korišćenje neobradivog poljoprivrednog zemljišta, a u svrhu unapređenja ribarstva.

Foto: Biljana Ljubisavljević
  • 212
  • 31
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka u Vojvodini. Konkurs je otvoren do 24. maja.

Novac se dodeljuje kako bi se podstaklo korišćenje neobradivog poljoprivrednog zemljišta, a u svrhu unapređenja ribarstva. 

“Cilj je podizanje novih i rekonstrukcija postojećih ribnjaka, na površini koja ne može biti manja od jednog hektara niti veća od 100 ha. Pod objektima se podrazumevaju isključivo oni za proizvodnju ribe - rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali”, navodi se u tekstu konkursa.

Ukupno 20 miliona dinara 

Konkurs je namenjen pravnim licima iz Vojvodine, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Ribarstvo u Srbiji u krizi, proizvodimo samo jednu pastrmku po stanovniku

Ukupno će biti dodeljeno 20 miliona dinara bez PDV-a, a po pojedinačnoj prijavi Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u iznosu do 70 odsto od ukupne vrednosti radova bez PDV-a. Preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje korisnik. Ukupan iznos koji se odobrava po jednoj prijavi iznosi do pet miliona dinara bez PDV-a. 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 021/4881-851, radnim danima od 10 do 14 časova. Sve detalje i pravila konkursa možete pogledati u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Vodoprivedu i šumarstvo Obnova ribnjaka Rekonstrukcija ribnjaka Bespovratna sredstva Proizvodnja ribe


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.