Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Sekretarijata za poljoprivredu
  • 26.07.2017. 08:00

Za plastenike od APV 20 miliona dinara

Pravo na podsticaje ostvaruju poljoprivrednici i preduzetnici nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, kao i privredna društva i zemljoradničke zadruge. Svi oni moraju da imaju prebivalište, odnosno da im delatnost bude registrovana na teritoriji Vojvodine.

Foto: International Institute of Tropical Agriculture / Flickr
  • 2.157
  • 105
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji Vojvodine u 2017. godini.

Kako je definisano tekstom Konkursa iz pokrajinskog budžeta je za tu namenu izdvojeno 20 miliona dinara, pri čemu će APV sufinansirati do 60% ukupno prihvatljivih troškova investicije, odnosno kada je reč o poljoprivrednicima i preduzetnicima čija se investicija nalazi na području sa otežanim uslovima rada i osobama mlađim od 40 godina i ženama nosiocima porodičnih komercijalnih gazdinstava Pokrajina će pokriti do 70% troškova investicije.

Za koju namenu može biti utrošen novac?

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za:

  1. konstrukcije za objekte zaštićenog prostora (aluminijumske, pocinkovano-čelične, čelične i plastične);
  2. višegodišnje, višeslojne folije za pokrivanje objekata zaštićenog prostora;
  3. folije za senčenje i sprečavanje gubitka toplote;
  4. mreže za senčenje objekta;
  5. sisteme za navodnjavanje "kap po kap", sisteme za mikrokišenje;
  6. instrumente za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage;
  7. sistem za zagrevanje.

Maksimalni iznosi podsticaja prema vrsti investicije

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava za nabavku opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru (za tačke od 1 do 6) zbirno ne može biti veći od 1.200.000 dinara po prijavi. S druge strane iznos bespovratnog novca za sisteme za zagrevanje (tačka 7) ne sme da prelazi 600.000 dinara po prijavi. Dakle, ukupan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi može biti najviše 1.800.000 dinara, to jest do 1.980.000 dinara za podnosioce prijava: fizička lica i preduzetnike čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene, kao i poljoprivrednike mlađe od 40 godina.

Za svu kupljenu opremu mora postojati odgovarajuća dokumentacija

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu, ali za više tačaka u okviru konkursa. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 1. januara ove godine, a to mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, predračunima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, nalozima za plaćanje, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima, koji nose datum posle 1. januara 2017. godine.

Ko ima pravo na podsticaje?

Pravo na podsticaje ostvaruju poljoprivrednici i preduzetnici nosioci su registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, kao i privredna društva i zemljoradničke zadruge. Treba napomenuti i to da svi zaiteresovani za novac koji dodeljuje APV moraju imati prebivalište, odnosno njihova gazdinstva se moraju nalaziti na teritoriji Vojvodine.

Kako i do kada se prijaviti za ovu vrstu podsticaja?

Konkurs je otvoren do utroška predviđenog novca, a svi zainteresovani svoje prijave sa svom potrebnom dokumentacijom mogu do 15. septembra 2017. godine da dostave poštom na adresu: Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade s naznakom: Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Dodatne informacije preko kontakt centra resornog sekretarijata

Sve dodatne informacije mogu se doboti na broj telefona 021/487-4413 radnim danima od 10 do 14 sati. A tekst konkursa sa precizno navedenim uslovima i svom potrebnom dokumentacijom se nalazi u prilogu ispod ovog članka.

Foto: International Institute of Tropical Agriculture / Flickr


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinska vlada Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Plastenici Sufinansiranje Vojvodina Konstrukcije Folije Sistemi za navodnjavanje Sistemi za zagrevanje


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.