• Konkurs
 • 12.09.2019. 10:00

Za proizvodnju piva u Vojvodini 20 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu 20 miliona dinara za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva.

Foto: Depositphotos/maroti
 • 387
 • 19
 • 0

Cilj konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu jeste ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Za realizaciju Konkursa za sufinansiranje investicija nabavku opreme za proizvodnju piva u Vojvodini u 2019. godini predviđeno je ukupno 20.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova. Za podnosioce prijava: preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupnih prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalno po jednoj prijavi 2.000.000 dinara

Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Maksimalan iznos po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000 dinara, odnosno 2.200.000 dinara za preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, ovlašćena lica u pravnom licu mlađi od 40 godina i žene. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000 dinara ili veća od tog iznosa.

Pokrajinski sekretarijat putem svog nadležnog sektora može da naloži Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi AP Vojvodine da utvrdi činjenično stanje na terenu - Nulta kontrola (utvrđivanje zatečenog činjeničnog stanja na terenu.) Investicije započete pre nulte kontrole se ne prihvataju.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 01.01.2019. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, i drugim dokazima, koji nose datum nakon 01.01.2019.godine.

Tekst konkursa, obrazac prijave, pravilnik nalaze se ispod članka 

Od kuvača za pivo do linije za prečišćavanje i osmozu vode

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku:

 • kuvač za pivo tj. variona,
 • fermentori za pivo,
 • rashladni sistem za održavanje temperature,
 • pločasti izmenjivači za hlađenje sladovine,
 • linija za pranje fermentora (cip sistem),
 • linija za flaširanje,
 • pumpe za pretakanje,
 • linija za prečišćavanje i osmozu vode.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu, a za više namena do maksimalnog iznosa bespovratnih sredstava po jednoj prijavi.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu, i to: preduzetnik (nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva), pravno lice (registrovano poljoprivredno gazdinstvo).

Završna kontrola na terenu 

Plaćanje mora da se vrši na tekući račun dobavljača, a plaćanja putem kompenzacije i cesije neće biti priznata; Sekretarijat putem nadležnog sektora može da naloži Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnoj službi AP Vojvodine da izvrši činjenično stanje (završnu kontrolu) na terenu, dostavljanjem izveštaja i zapisnika Sekretarijatu.

Bespovratna sredstva će se isplaćivati u skladu s prilivom novca u budžet AP Vojvodine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "Konkurs za dodelu sredstava za sufinasiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini." ili lično u pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Dodatne informacije možete dobiti putem broja telefona 021/456-267; od 10 do 13 sati. Tekst konkursa, obrazac prijave, pravilnik mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Konkurs je otvoren do utroška novca, a zaključno sa 01.10.2019. godine.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Finansiranj Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu. Pivarstvo


Autorka

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posebno mesto u našoj organskoj bašti zauzima veoma stara i retka sorta graška u mahuni. #mojepovrće... Pročitaj celu belešku »