Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Sekretarijata za poljoprivredu
  • 01.12.2017. 08:00

Za protivgradne rakete 20 miliona dinara

Iz budžeta APV je za ovaj Konkurs izdvojeno 20 miliona dinara. Pravo učešća imaju gradovi i opštine sa teritorije AP Vojvodine, a prijave se mogu dostaviti najkasnije do 5. decembra ove godine.

Foto: Dreamfarmer / Bigstock
  • 332
  • 16
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnog novca za podizanje nivoa efikasnosti protivgradne zaštite, na teritoriji Vojvodine, u 2017. godini. Kako stoji u tekstu Konkursa, cilj je da zaštita useva od grada na prostoru Pokrajine bude što efikanija, a to bi trеbalo da se postigne nabavkom protivgradnih raketa. Za tu namenu je iz Pokrajinskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara.

Nabavka domaćih protivgradnih raketa

Bespovratni novac koji se dodeljuje na ovom Konkursu mora biti iskorišćen za kupovinu protivgradnih raketa domaće proizvodnje. Pokrajinski sekretarijat će pokriti 60% ukupnih prihvatljivih troškova investicije, a preostali deo novca obezbeđuje korisnik. Maksimalni iznos po jednoj prijavi ne može preći milion dinara, pri čemu je važno napomenuti da se prilikom obračuna uzima vrednost investicije bez PDV-a.

Rok za konkurisanje i dokumentacija

Pravo da se prijave imaju jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine) sa teritorije Vojvodine. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 5. decembrom 2017. godine, a svi učesnici treba da pripreme sledeću dokumentaciju:

  1. čitko popunjen obrazac prijave, sa obaveznim potpisom i pečatom podnosioca;
  2. specifikaciju investicije koja mora da sadrži: osnovne karakteristike protivgradnih raketa, vrstu, količinu i procenjenu vrednost na osnovu informativnih ponuda prikupljenih od potencijalnih ponuđača (uz specifikaciju dostavljaju se i navedene informativne ponude);
  3. izjavu da nema neizmirenih obaveza prema Sekretarijatu, kao ni prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na osnovu ranije potpisanih ugovora;
  4. izvod iz plana javnih nabavki u kome se vidi da je lokalna samouprava predvidela u svom planu javnih nabavki i nabavku protivgradnih raketa, odnosno ukoliko nije - izjavu nadležnog organa (koju je potpisalo ovlašćeno lice) o tome da će izmeniti plan javnih nabavki;
  5. dokaz da je jedinica lokalne samouprave obezbedila sopstvena sredstva (izvod iz budžeta); ukoliko nema navedena sredstva, treba dostaviti izjavu nadležnog organa (koju je potpisalo ovlašćeno lice) o tome da će ih obezbediti.

Nepotpune prijave neće biti razmatrane

Sekretarijat zadržava pravo da od podnosioca prijave zatraži dodatnu dokumentaciju, a oni čije su prijave nepotpune biće pozvani da ih kompletiraju u roku od pet dana od dana prijema poziva. Međutim, ukoliko podnosilac prijave ne kompletira dokumentaciju u određenom roku, ona će biti odbačena kao nepotupna.

Način dostavljanja prijave i dodatne informacije

Prijave sa neophodnom dokumentacijom mogu se poslati poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo s naznakom: "Konkurs za podizanje nivoa efikasnosti protivgradne zaštite" ili se mogu doneti lično na Pisarnicu u zgradi Pokrajinske vlade. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4430 između 10 i 14 sati, a tekst Konkursa sa svim detaljima nalazi se u prilogu ispod ovog članka.

Foto: Dreamfarmer / Bigstock


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinska vlada Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Protivradna zaštita Bespovratna sredstva Agroklub Protivgradne rakete Dokumentacija Vojvodina


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.