• Subvencije
  • 12.04.2019. 13:00
  • Jablanički okrug, Bojnik

Za razvoj poljoprivrede u Bojniku 15 miliona dinara

Opština Bojnik ove godine za razvoj poljoprivrede opredelila je 15 miliona dinara, što je za pet miliona više u odnosu na 2018. godinu.

Foto: Vedran Stapić
  • 35
  • 2
  • 0

Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na području opštine Bojnik za 2019. godinu predviđeno je nekoliko mera.

Kredit od 120 do 300 hiljada dinara po gazdinstvu

Kako je saopštio pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu Saša Cakić ove godine biće subvencionisano veštačko osemenjavanje, a poljoprivredni proizvođači imaće pravo na jedno osemenjavanje po grlu, i za ovu meru opredeljeno je milion dinara.

"Što se tiče kreditne podrške, povećana su novčana sredstva na 1,5 miliona dinara, a iznosi kredita će se kretati od 120 do 300 hiljada dinara po gazdinstvu. Dok su za meru ruralnog razvoja predviđena sredstva u iznosu od 12.300.000 dinara", kazao je Cakić. 

Za subvencionisanje nabavke nove opreme i mehanizacije biće izdvojeno pet miliona dinara, poljoprivrednicima biće subvencionisano 60 procenata ukupnih troškova bez uračunatog poreza na dodatu vrednost. Za nabavku sertifikovanog sadnog materijala predviđeno je četiri miliona dinara, subvencija za povraćaj sredstava je 80 procenata. 


Tagovi

Finansiranje Poljoprivreda Mehanizacija Krediti Subvencije Saša Cakić


Autorka

Slađana Aničić

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi