Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Subvencije
 • 12.03.2024. 14:00

Za unapređenje biljne proizvodnje u Vojvodini 392 miliona dinara. Otvoren konkurs

Pokrajinski konkurs traje do 5. aprila, a mogu se prijaviti registrovana gazdinstva

Foto: Depositphotos/gyuszko
 • 169
 • 32
 • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Subvencije se dodeljuju za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u Vojvodini u 2024. godini.

Za ovu namenu izdvojeno je bespovratno 392 miliona dinara za sufinansiranje nabavke:

 • mehanizacije u sektoru voće, grožđe i hmelj;
 • opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voća, vinove loze i hmelja;
 • konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru;
 • opreme – linija u sektoru voće, grožđe, povrće;
 • mašina za  sadnju, zaštitu bilja, transport, đubrenje, navodnjavanje useva;
 • nabavku priključne mehanizacije.

Produžen rok za podnošenje zahteva za podsticaje od 18.000 dinara, danas počinje isplata

Bespovratna sredstva dodeljuju se u iznosu do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije. Za one čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, ako je žena nosilac poljoprivrednog gazdinstva i za proizvođače mlađe od 40 godina, subvencije su 70 odsto. Mogu se prijaviti fizička lica, preduzetnici i pravna lica, čije je poljoprivredno gazdinstvo aktivno i registrovano. Konkurs je otvoren do 5. aprila.

Cilj: povećanje kvaliteta proizvoda uz manje troškove

Glavni cilj ovih subvencija je povećanje proizvodnje, poboljšanje produktivnosti i kvaliteta proizvoda, kao i smanjenje samih troškova proizvodnje koje imaju poljoprivredni proizvođači. Takođe, namera je i stimulisanje konkurentnosti uz prilagođavanje zahtevima domaćeg i inostranog tržišta i usklađivanja sa pravilima Evropske unije. 

Tekst konkursa možete pročitati u dokumentu ispod, a sve detalje u vezi sa konkurisanjem na ovom linku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Subvencije Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Unapređenje proizvodnje Poljoprivredna gazdinstva Biljne kulture u Vojvodini


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".