Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 06.05.2023. 16:30

Za Vojvođane ulaganje u novu opremu u preradi voća, povrća i pečuraka

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju iznose ukupno 20.000.000 dinara i utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: Depositphoto/nenadovicphoto@gmail.com
  • 94
  • 20
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća (uključujući i pečurke) u 2023. godini sa ciljem ulaganja u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava u novu opremu za sušenje, zamrzavanje, blanširanje, pasterizaciju, sterilizaciju proizvoda od voća i povrća (uključujući i pečurke), opremu za prijem, preradu, punjenje i pakovanje proizvoda od voća, povrća (uključujući i pečurke).

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju iznose ukupno 20.000.000 dinara i utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Prijavite se za program podrške izvoza voća i povrća na tržište Velike Britanije

Za podnosioce prijava, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i osnivač pravnog lica mlađe od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan i minimalni iznos

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000,00 dinara, odnosno 2.200.000,00 dinara za podnosioce prijava: preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i kupljena oprema pre 01.01.2023. godine

Detalji i uslove konkurisanja možete saznati na ovom linku i u dokumentima ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Prerada voća Prerada povrća Prerada pečuraka Oprema Pokrajinski sekretarijat Konkurs Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta